Behandling
af nyrekræft

Valg af behandlingsmetode er ikke kun et spørgsmål om stadie og type af nyrekræft, men afhænger også af den enkeltes ønsker og behov.

Overordnet vælger lægerne mellem tre behandlingsformer – operation, stråleterapi og medicinsk behandling.

Behandling
af nyrekræft

Behandling af nyrekræft

Varighed: 2.18 min

Målrettet behandling

Video-04-balance

Varighed: 3.14 min

Målrettet behandling

Medicinsk behandling med proteinkinasehæmmere fungerer primært ved at hæmme dannelsen af nye blodkar i kræftknuden. Disse hæmmere kan omfatte blandt andet tyrosinkinasehæmmere, også kaldet TKI´er, samt mTOR-hæmmere. I dag vælger man primært TKI’er, når der skal bruges en proteinkinasehæmmer.

Immunterapi

Video-05-dendrit

Varighed: 2.38 min

Immunterapi og
immunforsvaret

Immunterapi hjælper kroppens eget immunsystem med at bekæmpe kræftcellerne. Denne film forklarer princippet bag immunterapi og samspillet med immunforsvaret.

Video-06-kombinationsbehandling

Varighed: 3.56 min

Kombinationsbehandling

Kombinationsbehandlingen består af to typer immunterapi, der sætter ind to forskellige steder i den proces, der normalt bremser immunsystemets arbejde. Se mere om kombinationsbehandlingen i denne film.

Video-07-infusion

Varighed: 2.39 min

PD-1 antistoffer

Behandlingen med PD-1 antistoffer kan hjælpe dit immunforsvar med at opdage kræftcellerne og slå dem ihjel. I denne film bliver du klogere på, hvordan PD-1 antistofferne virker.

Kombination af målrettet behandling og immunterapi

Kombinationsbehandling med en TKI og immunterapi har effekt på 2 fronter. Immunterapi kan hjælpe immunsystemet med at angribe kræftcellerne og TKI kan bl.a. hæmme dannelse af nye blodkar i tumor. Denne film forklarer, hvordan kombinationen af immunterapi og TKI virker.

Kombination af målrettet behandling og immunterapi

Daman_Changes_KidneyCancer_Video_10(combi_video04+07)_04_Thumbnail

Varighed: 4.47 min

Bivirkninger:

Ved medicinsk behandling oplever mange patienter bivirkninger i varierende grad. Ved behandling med 2 lægemidler vil bivirkninger forekomme hyppigere og risikoen for alvorlige bivirkninger er ca. dobbelt så stor som ved enkeltstofsbehandling.

Kemoterapi

Kemoterapi
Kemoterapi

Kemoterapi

Kemoterapi bruges meget sjældent i behandlingen af nyrekræft.

Strålebehandling

Strålebehandling er en lokalbehandling, der kan gives som selvstændig behandling eller som supplement til de andre behandlinger for nyrekræft.

Strålebehandling virker ved at strålernes energi ødelægger DNA molekylerne inden i kræftcellerne. Derved forhindres kræftcellerne i at vokse og dele sig og går derfor til grunde.

Strålebehandling

onevideo

Varighed: 1.03 min

Det fælles
behandlingsvalg

Det fælles behandlingsvalg

Varighed: 2.45 min

Det fælles
behandlingsvalg

Et fælles behandlingsvalg er det valg du og din læge sammen træffer om din behandling. Du er ekspert på dit liv og dine behov. Lægen er ekspert på den sygdom som bringer dig i kontakt med sundhedssystemet.

Tag behandlingsvalget - sammen med din læge!

Se mere om behandlingsvalg
Hvad er nyrekræft?
Typer og stadier af nyrekræft
Behandling af nyrekræft
Det fælles behandlingsvalg